maanantai 2. syyskuuta 2013

Ekapeliä pelaamaan

Koulussamme kaikilla ekaluokkalaisilla on tunnukset Ekapeliin. Teemme ne eskariluokan syksyn aikana. Vanhemmilta kysytään kirjallinen lupa pelaamiseen.Vinkkaamme vanhemmille, että he voivat kirjautua pelin käyttäjiksi myös  kotona. Silloinn pelaajatiedot voi yhdistää ja  lapsi voi edetä pelissä kotona ja koulussa samalla pelitunnuksella. Pelejä voi pelata myös ilman kirjautumista, mutta silloin tiedot eivät tallennu.

Ekapelit on ladattu oppilaskoneillemme ja lapsi löytää linkin kuvakkeen helposti työpöydältä. Näin oppilaat voivat varsin itsenäisesti pelata peliä pienen alkuohjeistuksen jälkeen.

Ekapelejä on useampia: Ekapeli Eskari, Ekapeli Lukeminen, Ekapeli Sujuvuus ja Ekapeli Matikka. Lisäksi pelistä löytyy ruotsinkielinen versio ja maahanmuuttajille tarkoitettuja Ekapelejä.

Pelaajien edistymistä voi seurata. Opettaja voi kirjautua hallintasalasanallaan pelipalvelimelle ja seurata oppilaiden pelitietoja. Ekapeli Sujuvuus on tarkoitettu jo lukeville lapsille.

Pelit antavat mahdollisuuden eriyttää opetusta mielekkäällä tavalla. Pelistä hyötyvät lapset, joilla on vaikeuksia oppia kirjain - äänne -vastaavuutta. Peli tuo hauskalla tavalla paljon toistoa harjoitteluun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti