perjantai 30. elokuuta 2013

Papunet ja ohjeistusvideo

Ekaluokkalaisilla on aina viikon viimeinen tunti tvt:tä. Koulun toiseksi pienimmät (meillä on myös eskariluokka) ovat silti aina yhtä innoissaan, eikä heitä tunnu vaivaavan isompien koululaisten tyypillinen perjantai-iltapäivän lorvikatarri.

Tänään katsoimme ensi kaikki yhdessä viime keväänä tehdyn tulokkaiden ohjeistusvideon.
Suurin osa oli sen toki nähnyt jo keväällä, mutta nyt oli jännä katsoa se uudelleen, kun heillä itselläänkin oli jo kolme viikkoa koulua takana. Kerroin myös, että teemme taas ensi keväänä uuden ohjevideon, jolla he itse sitten esiintyvät. Ja tekevät tietty käsikirjoituksen!

Videon jälkeen oli vielä puoli tuntia jäljellä. Omat neljäsluokkalaiseni olivat edellisen tunnin lopussa avanneet ajan säästämiseksi valmiiksi Papunet'in pelisivut. Näytin projektorilla, mistä löytyvät palapelit. Jokainen sai valita itse kuvan ja palojen määrän.

 
Totesimme, että 2-4 -palaiset palapelit ovat turhan lällyjä koululaisille. Moni tekikin tosi haastavia palapelejä.
 
 
 
Parin-kolmen palapelin jälkeen sai valita, mitä muuta tekisi, kunhan pysyy Papunet'in sivulla.

Tunnin lopussa sammutimme koneet (osa oppilaista osasi tehdä sen itse, minä ja avustaja suljimme loput) ja kokoonnuimme vielä pulpettien ääreen. Minä kehuin luokkaa ja yksi pojista sanoi, että oli tosi kivaa! Mikäpä siitä oli sitten lähtiessä viikonlopun viettoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti