tiistai 28. tammikuuta 2014

Sarjakuvia

Nyt tammikuussa ykköset ovat tehneet sarjakuvia. Sama homma on käynnissä myös koulumme kakkosilla ja kolmosilla. Sarjakuvien tekemiseen on monenlaisia sovelluksia, mutta minä päätin yrittää käyttää aivan perustyökaluja. Näin se tapahtuu:

1. Tein Wordillä sarjakuvan suunnittelupohjan, jossa on kuusi tyhjää ruutua.
2. Oppilaat muodostivat parit ja saivat suunnittelupohjan eteensä.
3. Oppilaat miettivät hetken ja alkoivat piirtää ihan tikku-ukko -periaatteella sarjakuvansa ruutuja.4. Tähän astinen oli vienyt aikaa noin 30 minuuttia. Kun suunnitelma oli valmis, tai ainakin 2-3 ensimmäistä ruutua, siirtyi työpari tietokoneelle.
5. Oppilaat avasivat Paint-ohjelman. Yksi sillä piirretty kuva vastaa aina yhtä sarjakuvan ruutua, eli jokaisella työparilla oli 6 kuvaa piirrettävänä.6. Kuvat tallennettiin verkkoasemalle luokan kansioon tyyliin matti ja maija 1, matti ja maija 2 jne.
7. Kuvia piirrettiin Paintillä 2-3 oppituntia.
8. Valmiit kuvat siirrettiin opettajan kanssa Word-dokumenttiin. Kuva pienennettiin sopivaksi. Kuvaa käsiteltiin sen verran, että siihen lisättiin mustat reunat.
9. Wordissä kuvaan lisättiin puhekuplia, joihin oppilaat kirjoittivat tai sanelivat tekstit.
10. Sarjakuvan yläreunaan kirjoitettiin sarjakuvan nimi ja alareunaan sen tekijät.
11. Jokaiselle oppilaalle tulostettiin luokassa mustavalkotulostimella kotiin vietävä kopio. Kaikki sarjakuvat tulostettiin värillisinä luokan seinälle.
12. Ajatus on tulostaa vielä jokaiselle sarjakuvakirja, jossa on luokan kaikki tuotokset koottuna yhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti