keskiviikko 27. elokuuta 2014

Molla ABC, kirjainvideo ja muuta mukavaa!


On meillä mahtavia ekaluokkalaisia! Aina tulee hyvä mieli heitä opettaessani! Mukava aloittaa keskiviikot heidän kanssaan! 
 

Tänään kaikki aloittivat pulpettien ääressä ja näytin valkokankaalla, mitä Molla ABC -sivulla tehdään. Sitten siirryttiin opettajan määrämien parien kanssa tietokoneiden ääreen. Olin jo avannut koneet valmiiksi. Osalla koneista piti ladata jokin Molla ABC:hen liittyvä juttu, mutta se onnistui nopeasti ilman mitään ylläpitäjän oikeuksia. Näin varmistin, että sovelluksen käyttö onnistui kaikilla koneilla.

 
Jokaisen piti tehdä ensin kaksi A-kirjainta, sekä isoa että pientä kirjainta. Sitten pari teki saman. Sen jälkeen piti valita tämän viikon uusi kirjain i. Tämän tehtyään pari sai valita vielä ihan minkä kirjaimen he halusivat ja harjoitella sitä niin kauan, että viimeisetkin olivat valmiina.


Muiden harjoitellessa kirjaimia, tämän viikon "kirjainoppilaat" kävivät resurssiopettajan kanssa kuvaamassa iPadilla i-kirjaimella alkavia asioita koulun alueella. Aina kaksi oppilasta ekalta luokalta tekee keskiviikon tvt-tunnin aikana noin minuutin kestävän videon aina siitä kirjaimesta, joka on käsitelty äidinkielen tunneilla. Heidän oma opettajansa valitsee mahtavan resurssiopettajamme kanssa oppilasparit.

Tuntia oli vielä yli 20 minuuttia jäljellä, kun he palasivat luokkaan. Meillä ei koululla ole yhtään iPadia eikä mitään muutakaan tablettilaitetta. Tämä on minulle tvt-koordinaattorihommien vuoksi annettu iPad, jota annan, tietenkin, käyttää tässä. Mukana oleva aikuinen huolehtii siitä, ettei se hajoa. Ja esinehän se vain on, jos jotain sattuu! Uusia saa kaupasta!

 
Kävin vielä näyttämässä, miten kuvat lisättiinkään iMovie-ohjelmaan. Sen jälkeen tämä kirjaintiimi pärjäsi itsekseen ja minä keskityin neuvomaan muita oppilaita.

 
Lapset kirjoittivat useimmat sanat jo itse! Ja oppivat oikeat näppäimet saman tien. Opettaja sai apua oppilailta, kun unohti, mitä piti painaa seuraavaksi.

 
Tällä välin muu luokka oli saanut kirjaimet valmiiksi. Olin jo kertonut, että koulun sivujen linkkikuva näytöllä on vihreä puu. Näin lukutaidottomatkin löysivät sen. Linkin takaa pääsi oman luokan Peda.net -sivulla, jossa on koulutunnilla sallittuja linkkejä. 

 
Kirjainelokuvan editointi tapahtui samassa tilassa muiden juttujen kanssa. 

 
Tarkkaa ja taitavaa kirjoittamista. Hienoa työtä!

 
No, nyt teitä varmaankin kiinnostaa, minkälainen videosta tuli, eikö niin?
 
Tässä se on:
 
Ja täytyyhän tähän laittaa näytille myös viime viikolla tehty a-video:Ensi viikolla on vuorossa kirjain u!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti